logo tekst

Deilig start på sesongenEirik Søfting Høgseth har nå seks scoringer etter sesongen to første kamper. Foto: Per Vikan, Helgelendingen.

A-laget har startet sesongen på best mulig måte med to seire av to mulige og seks poeng i banken.

Seirene har kommet mot henholdsvis Brønnøysund og Hemnes. De serieåpnet borte mot Brønnøysund forrige lørdag i en kamp som til slutt endte med 4-0 seier. Målsniken Eirik Søfting Høgseth satte tre baller i nettet bak vår gamle keeper Dennis Smalsundmo som nå spiller i Brønnøysund. Alexander Gløsen scoret vårt siste mål.

-Første halvdel av førsteomgangen var preget av litt premierenerver, men vi kom oss veldig utover kampen. Jeg er stolt over andre omgangen vår og måten vi fremstår på da, sier tre målscoreren Eirik Høgseth.

Årets første hjemmekamp ble spilt mot nyopprykkede Hemnes. Det var Hemnes som kom best i gang og ledet 1-0 etter et nydelig langskudd. MIL guttene kom bedre med etter hvert og det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Det endte til slutt 5-2, men seieren burde vært større. Eirik Høgseth scoret for andre kamp på rad tre mål, men ifølge han selv så burde han scoret mange flere. Han var blant annet alene med keeper flere ganger uten å få uttelling. Det går rykter om at storscoreren var så misfornøyd med egen innsats at han kastet fotballskoene sine etter kampen. Vi i redaksjonen synes det er positivt at Høgseth setter høye krav til seg selv, men han har nå seks mål på to kamper og det synes vi uansett er en goalgetter verdig.

 
MIL sine to siste mål i kampen ble scoret av Eskil Svartis og Daniel Kristiansen. Svartis sitt mål var forøvrig dagens fineste. Han dro seg inn i 16-meteren og fra skrått hold limet han ballen i vinkelen. Fantastisk prestasjon av unggutten.

 

Hovedtrener Bjørn Arve Lund oppsummerer sesongstarten slik.

 

-Vi spilte en veldig solid kamp borte mot Brønnøysund. Vi var klart best og hadde god kontroll gjennom hele kampen. I kampen mot Hemnes var det periodevis mye bra spill offensivt, men vi slipper inn for billige mål. Det er unødvendig. Men vi har god kontroll og er mye bedre enn dem. Seieren burde vært større. Vi har fått en veldig god start på sesongen med to seiere og det er viktig.

 

Neste kamp for a-laget er borte mot Innstranden lørdag 11. mai.

Neste kamp

25.04.2020 kl 16

SKS-Arena

     
 Fauske/Sprint    Mosjøen

Tabell

1. Innstranda 0
2. Olderskog 0
3. Røst 0
4. Mosjøen 0
5. Sandnessjøen 0
6. Grand Bodø 0
7. Junkeren 2 0
8. Rana 2 0
9. Åga 0
10. Fauske/Sprint 0
dagenskamper2
medlemsfordeler
MIL sang
sportsplan
SOU bilde hjemmeside 2
kontingent
grasrot