logo tekst

Nyhetsarkivet

A-LAGs TRENEREN - ØNSKET ER OPPRYKK


Kommende onsdag er det seriepremiere i 4.div. HESA.
I den anledning har vi tatt en liten prat med hovedtrener for A-laget – Markus Brandth.

På MILs klubbhus er Markus som seg «hør og bør» ikledd i blått, hans yndlingsfarge og Mosjøen ILs draktfarge siden 1909.
Den lysluggede treneren er en travel tobarnsfar, med lidenskap for fotball og med et voksent konsum av kaffe. Det går fort med noen kopper kaffe, også på treningsfeltet. På kontoret ringer telefonen nesten ustanselig, sommerferien er over og fotballaktiviteten tiltar i intensitet.

Forberedelsene
På spørsmål om hvordan forberedelsene frem mot seriestart har vært, viser Markus til at januar til mars var uten seniorer på trening.
I realiteten var dette en treningsgruppe med juniorspillere. -Deretter fikk vi treninger der vi måtte forholde oss til en-meters regelen, ikke gunstig da fotball er en kontaktsport. Fra tidlig sommer og frem til nå synes jeg vi har hatt til dels veldig gode treninger. Litt varierende under ferietiden, men slik er det.

Siste måned har det sågar vært en klar progresjon og våre fire treningskamper, har avdekket en del svar, helt etter intensjonen.
Alt i alt tror jeg vi er godt i rute, sier MIL-treneren mens han tar et slurp kaffe.

Hva kan hjemmepublikummet forvente seg av MIL A i år?
-Vi har en målsetning om å kjempe helt i toppen. Vi skal utvikle oss underveis, men målet foran hver kamp er å sanke så mange poeng som mulig. Hjemme på «Fort Kippermoen» skal vi ha full pott. Ønsket er opprykk, men vi er selvfølgelig avhengige av å ha tilnærmet fullt mannskap tilgjengelig i de rette kampene.
Unngår vi skader på nøkkelspillere, tror jeg vi skal vi bli vanskelige å slå, sier Markus uten å blunke.

Spillerstall
Markus forteller om et MIL-mannskap som inneholder en god miks av «gammelt» og ungt. -Vi har svært lovende juniorer, og vi har seniorer i sin beste alder, samt noen som er litt på hell av karrieren. En utrolig god miks, som legger premisser for ei fantastisk god og solid gruppe av spillere.
Uten å foregripe noe, så tror jeg det er lenge siden MIL hadde en slik spillerstall. Her er det mye fotballferdigheter, kvalitet og erfaring.
Det er rett og slett motiverende og se deres innsats på treningene og i treningskamp. Holdningene, stemningen og disiplinen er inspirerende for en trener å bivåne, det er «Alt for MIL».
Jeg kan egentlig ikke få fullrost spillergruppa nok, og jeg er optimistisk med tanke på fortsettelsen, sier MIL-treneren.

Samhold
Markus blir av flere beskrevet som en rolig og behersket trener, som krever disiplin. Men som alltid har et smil på lur.
-Jeg er opptatt av at alle skal dra i samme retning, utfordringene blir mye lettere å håndtere da. Alt bunner ut i et samhold både på og utenfor banen, sier MILs trener Markus Brandth.
Han er påpasselig med å nevne at med seg i trenerteamet har han Cathrine Løvli og Joakim H. Finsås.

Avslutningsvis ber vi treneren om å tippe de fem øverste lagene i årets HESA-serie.
-Jeg tror det blir en tett affære, men om jeg må tippe så blir det følgende lag i topp-fem kampen:

Mosjøen IL

Innstrandens IL

FK Fauske/Sprint

Grand Bodø

Sandnessjøen IL
-

GRATIS INNGANG PÅ ALLE HJEMMEKAMPER
Onsdag 18.08 kl. 19.30 kommer Bossmo/Ytteren på besøk, vår første obligatoriske motstander på to år.
Det skal kjempes om årets første tre poeng, og MIL trenger publikums støtte.
I år blir det GRATIS INNGANG ved alle hjemmekampene! Vi håper derfor så mange som mulig vil finne veien til Kippermoen på onsdag, og de kommende kamper. Sees der!

dagenskamper2
medlemsfordeler
sportsplan
klubbhandbok

SOU bilde hjemmeside 2
kontingent
grasrot